20.05.2024

X щорічна конференція Європейської організації інсульту (ESOC)

15-17 травня 2024 року у м. Базель (Швейцарія) відбулася X щорічна конференція Європейської організації інсульту (ESOC).

ESOC є провідним європейським форумом, який присвячений питанням медичної допомоги пацієнтам із цереброваскулярними захворюваннями. ESOC 2024, як завжди, мала насичену наукову програму, що включала декілька симпозіумів на актуальні теми.

EVER Pharma була організатором симпозіуму “Досягнення в лікуванні афазії, спричиненої інсультом”.

В межах події прозвучали дві доповіді, в першій з яких Dr. Alexander Thiel (Канада) надав цікаву інформацію щодо патофізіології афазії та варіантів ад’ювантної терапії цього розладу.

Другий спікер, Dr. Michal Karlinski (Польща) у своїй доповіді продемонстрував результати проспективного рандомізованого плацебо-контрольованого подвійного сліпого дослідження ESCAS. Головною метою дослідження була оцінка ефективності комбінації Церебролізину в дозі 30 мл протягом 10 днів та мовленнєвої терапії у пацієнтів після ішемічного інсульту.

Результати дослідження вказують на суттєве зменшення наслідків афазії, ступеню інвалідизації, а також тяжкості інсульту у таких пацієнтів.