31.10.2022

Всесвітній день боротьби з інсультом, 29 жовтня. Внесок EVER Pharma

 

 

Коли в когось виникає інсульт, кожна секунда має вирішальне значення. В ситуації, коли мозкова тканина та мільйони нейронів починають вмирати, час є надзвичайно важливим. Всесвітня організація боротьби з інсультом (WSO) прагне підвищити обізнаність про ознаки інсульту та переваги своєчасного доступу до екстреної медичної допомоги.

Що цей день означає для EVER Pharma?
Цей день має велике значення для всієї нашої компанії. Ефективна співпраця EVER Pharma з медичними товариствами по всьому світу, що зосереджена на конкретних освітніх проектах щодо інсульту, бере свій початок у 2006 році. З того часу EVER Pharma є однією з найбільш залучених компаній, яка підтримує країни з низьким і середнім рівнем доходу у їхніх зусиллях покращити допомогу при інсульті. Останніми роками ці зусилля поширилися на інші міжнародні товариства та проекти.

EVER Pharma також проводить інноваційні клінічні дослідження у сфері лікування інсульту.

EVER Pharma та WSO – тісні стосунки понад 15 років
EVER Pharma була однією з перших великих прихильниць WSO. Співпраця між організаціями розпочалася ще у 2006 році, коли програма «ABC – Менеджмент інсульту» була впроваджена в Китаї. Через рік ця програма почала діяти у В’єтнамі і призвела до особливо плідної співпраці, яка дійсно сприяла покращенню лікування інсульту по всій країні.
Успішне проведення цього амбітного проекту, який підтримали колишні президенти WSO Bo Norrving, Stephen Davis і Michael Brainin, також надихнуло Філіппінське товариство лікування інсульту на реалізацію подібного проекту під назвою «Основне лікування інсульту». У цьому проекті були залучені навіть найбільш віддалені острови на Філіппінах.

Європейський план дій щодо інсульту (SAP-E), реабілітація після інсульту та ESO-EAST
За рік до пандемії COVID-19 було розпочато одну з найбільших програм із боротьби з інсультом – SAP-E. Вона складається з 7 частин. У країнах з низьким і середнім рівнем доходу частина післяінсультної реабілітації потребує особливої уваги, оскільки інвестиції в реабілітаційну інфраструктуру та кадрові ресурси залишаються надто низькими, щоб забезпечити найкращу допомогу пацієнтам у підгострому періоді.

Не випадково, що сьогодні EVER Pharma фокусується на постінсультній реабілітації! За останні кілька років компанія досягла високого рівня компетенції в галузі реабілітації після інсульту, що визнано керівництвом SAP-E, а також Керівним комітетом проекту ESO-EAST. Саме тому, EVER Pharma залучена для особливої підтримки проектів у сфері післяінсультної реабілітації, деякі з яких уже запущені, а інші знаходяться на стадії попередньої підготовки.

Такі програми, як ACURE (Україна), APRECOLA (Азербайджан) та інші, підтримуються невеликими грантами ЄС, що спонсорують короткі наукові місії для експертів з реабілітації з усіх цих країн. Ці спеціалісти приїжджають до Австрії, щоб дізнатися про передову практику у сфері реабілітації, і по повернені додому впроваджують здобуті навички та знання на місцевому рівні.

Ось чому 29 жовтня ми повинні відсвяткувати та подякувати багатьом співробітникам, які працюють задля реалізації місії EVER Pharma.


Джерело