12.02.2020

Проект ACURE в дії: тренінгова програма з нейрореабілітації

З 31 січня до 2 лютого на базі відділення нейрореабілітації Київської обласної клінічної лікарні пройшов перший мультидисциплінарний тренінг з нейрореабілітації в рамках міжнародного австрійсько-українського освітнього проекту ACURE. 

Загальна кількість годин – 17,5 (25 балів БПР відповідно до п.3.3 Додатку 5 до Порядку проведення атестації лікарів (пункт 1 розділу V))

Тренери – група досвідчених експертів-практиків, що практично займаються наданням реабілітаційної допомоги і одночасно (це дуже важливо) є професійними викладачами.

В ході навчального заходу учасники отримали унікальну можливість ознайомитися з практичним досвідом надання нейрореабілітаційної допомоги, який напрацьований найкращими нейрореабілітаційними клінікам Австрії (Universitätsklinikum Tulln, REHA Zentrum Münster, Neurologisches Therapiezentrum Gmundnerberg).

Зокрема були детально опрацьовані питання: «Схема проведення реабілітаційного обстеження», «Шкали функціональної оцінювання. Уявлення про NIHSS, Barthel, mRankin, MMT, Motricity Index, MMSE, MOCA», «Розбір Barthel, Motricity Index, MOCA», «Огляд сучасних рекомендацій щодо лікування хворих з гострим мозковим інсультом», «Позиціювання пацієнта в ліжку», «Переміщення та вертикалізація пацієнта», «Ініціація ходи», «Принципи втручань у фізичній терапії та ерготерапії. Скрінінг дисфагії»

Київський тренінг став першим в серії запланованих семінарів. Передбачається, що проект охопить усі частини України. Протягом першого півріччя 2020 року навчальні заходи Проекту пройдуть у Львові, Харкові, Полтаві, Дніпрі, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях, Ужгороді, Одесі, Миколаєві