01.12.2020

Канадські РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо реабілітації після інсульту

В останній публікації “The Best Countries Survey” by U.S. News & World Report Канада була визнана країною номер один в категорії Найбільш розвинута система охорони здоров’я (Most Well-Developed Public Health Care System).

Такий рейтинг недостатній для реабілітації після інсульту, проте Канада є провідною країною в цій галузі медицини, що підкреслює важливість нещодавно опублікованого Науково-обґрунтованого огляду реабілітації після інсульту (EBRSR).

Науково-обґрунтований огляд реабілітації після інсульту (EBRSR) – ДОСЛІДЖЕННЯ СВІТОВОГО ЗНАЧЕННЯ.

EBRSR в даний час включає поглиблені огляди більше ніж 4,500 досліджень, у тому числі більше 2170 рандомізованих контрольованих досліджень.

Також важливо відзначити тісну співпрацю з Канадським партнерством по відновленню після інсульту, спільною ініціативою Фонду Серця та Інсульту та провідними Канадськими дослідними центрами. Канадське партнерство є першою дослідницькою організацією у світі, призначеною виключно для вивчення відновлення після інсульту.

Церебролізин® – найкращий фармакологічний засіб для відновлення рухів після інсульту з рівнем доказовості 1А.
Відновлення після інсульту є важливим напрямком дослідження Церебролізину, описаного в широко відомих міжнародних дослідженнях CARS та E-COMPASS. Позитивним є те, що ці дослідження Церебролізину та відповідні схеми лікування також  позитивно оцінені в практичних рекомендаціях.

Канадські експерти рекомендують Церебролізин® з рівнем доказовості 1а щодо відновлення рухових функцій після інсульту в EBRSR.

церебролизин

Ускладнення рухів верхніх кінцівок виникає у понад 80% пацієнтів після інсульту, що суттєво впливає на діяльність у повсякденному житті, а отже, і на якість життя. Канадські настанови також рекомендують Cerebrolysin® для відновлення активності у повсякденному житті (ADL).

Про церебролизин

ДОВІДНИК КЛІНІЦИСТА – ПРАКТИЧНА НАСТАНОВА ДЛЯ ЛІКАРЯ

Ми хотіли б звернути вашу увагу на Довідник клініциста, Prof Robert Teasell та його співробітників, які чітко підсумовують докази та рекомендації:

сайт о Церебролизине

Порівняно з іншими лікарськими препаратами при реабілітації після інсульту ці рекомендації означають:

  • Церебролізин® – найбільш ефективний препарат у відновленні моторної функції верхніх кінцівок
  • Церебролізин® – один з найкращих препаратів для покращення повсякденного життя
  • Церебролізин® є одним з найкращих ліків за ступенем тяжкості інсульту

Висновки:
Клініцисти у всьому світі довіряють власному клінічному досвіду і дедалі більше вдячні, коли цей досвід оцінюється без упередження незалежними комітетами. Церебролізин® не продається в Канаді, але, тим не менше, високо цінується за вагомі докази дуже переконливих клінічних випробувань, які показали, що Церебролізин® – це препарат, який є ефективним та безпечним у відновлюваному лікуванні після інсульту, зокрема у відновленні рухової функції. Це також підтверджено нещодавно опублікованими Німецькими рекомендаціями