19.07.2024

ЕВЕР Фарма об’єднує зусилля з EFNR та ESO, щоб докорінно змінити тренінги з реабілітації після інсульту

За останні 15 років EВЕР Фарма значно активізувала підтримку різних країн щодо вдосконалення лікувальних стандартів післяінсультної нейрореабілітації в гострій фазі.

У 2024 році було започатковано структуроване співробітництво на європейському рівні з Європейським товариством інсульту (ESO) та Європейською федерацією нейрореабілітації (EFNR).

Це партнерство передбачає організацію щорічних дводенних реабілітаційних курсів для медичних працівників, які спеціалізуються на реабілітації після інсульту у Східній Європі та Центральній Азії.

Ці країни також є учасниками Європейського плану дій проти інсульту (SAP-E), спільної ініціативи Європейського Союзу та Європейського товариства інсульту.

SAP-E охоплює сім доменів, необхідних для лікування інсульту. Протягом наступних шести років ЕВЕР Фарма буде проводити навчальні курси з реабілітації в гострій фазі для 40 спеціалістів з реабілітації з 20 країн.

Перший курс відбувся в Бухаресті 3 і 4 червня і складався з чотирьох модулів, кожен з яких проводили відомі тренери, які спеціалізуються на найпоширеніших ускладненнях після інсульту:

Рухове відновлення – Peter Lackner, Відень

Когнітивне відновлення – Gabriella Bottini, Рим

Афазія – Paola Marangolo, Неаполь

Дисфагія – Björn Degen, Відень.

Учасники надали надзвичайно позитивні відгуки, високо оцінивши якість інформації та практичні, трансформаційні «повідомлення, які можна взяти додому» для ініціювання змін на місцевому рівні. Наступним кроком є те, що учасники курсів організують подальші тренінги у своїх країнах для поширення отриманих знань та навичок.

ЕВЕР Фарма впевнена, що цей проєкт значно збільшить доступ до медичної допомоги під час реабілітації в гострому періоді після інсульту та покращить загальну якість медичної допомоги, і саме тому виступатиме партнером для сприяння розповсюдження програми, особливо в країнах ESO-EAST.

Керівництво ESO високо оцінює зусилля нашої компанії та це заохочує ЕВЕР Фарму продовжувати освітні й навчальні проєкти з лікування інсульту.