12.11.2020

Церебролізин включений в Німецькі Настанови з нейрореабілітації

В червні 2020 Німецьке товариство з нейрореабілітації (DGNR) включило Церебролізин® до їх офіційних настанов – як найкращий препарат.

Комітет особливо підкреслив, що концепція успішного лікування в дослідженні CARS має використовуватися у пацієнтів, які страждають парезом верхніх кінцівок після інсульту. В клінічних рекомендаціях 3-го ступеня “Реабілітаційна терапія парезу верхніх кінцівок після інсульту” вони рекомендували наступне лікування:

Церебролізин

…лікування потрібно починати якомога швидше (протягом 24-72 годин після інсульту) і, якщо добре переноситься, продовжувати 21 день, один раз на добу, внутрішньовенно, на додаток до реабілітації (рівень 1b, оцінка ефектів: помірна якість; рекомендація рівня В; твердий консенсус).

Парез верхніх кінцівок – один з найпоширеніших ускладнень після інсульту, охоплює близько 30-40 % всіх пацієнтів з інсультом. Вдосконалення рухових функцій після інсульту, особливо функцій руки/кисті, полегшує рухову активність у повсякденному житті та значно покращує якість життя пацієнтів.

Включення до цієї настанови з високим рівнем рекомендації є найвищим доказом. Ви можете знайти настанову тут: https://www.awmf.org/leitlinien/detail/ll/080-001.html

Церебролізин® був включений як єдиний офіційно названий препарат в Австрійські рекомендації з нейрореабілітації Австрійського товариства з інсульту в 2018 році, беручи до уваги результати дослідження CARS (2015 рік,“Stroke”), та висновки метааналізу ефективності Церебролізину при гострому ішемічному інсульті (2018, Bornstein et.al.). Саме ці дані стали підставою для включення Церебролізину® у Німецькі рекомендації з реабілітації верхньої кінцівки після інсульту. Лікувальна стратегія комбінації нейрореабілітації з Церебролізином® була підтверджена як ефективна та безпечна.