10.05.2023

XII мітинг STAIR у м. Вашингтон, США

Понад 20 років тому Marc Fisher, професор неврології в Гарвардській медичній школі та головний редактор журналу «Stroke», започаткував конференцію під назвою STAIR (Круглий стіл наукової індустрії лікування інсульту). Мета полягала в тому, щоб розповсюдити та прискорити дослідження з метою покращення лікування, догляду та профілактики гострого інсульту шляхом об’єднання медичних наукових кіл, лідерів галузі та регуляторних органів США (FDA). Як галузевий партнер, чия дослідницька діяльність відповідає цим цілям, EVER Pharma також була представлена на цьогорічній конференції STAIR XII у м. Вашингтон (США).

Чому запросили EVER Pharma?

На цю мить 14 дослідницьких центрів у всьому світі беруть участь у програмі під назвою CERECAP (CErebrolysin RECanalization And Perfusion). Ці центри розробили проєкти клінічних досліджень, щоб дослідити роль Церебролізину як додаткової терапії до реканалізаційного лікування після гострого ішемічного інсульту. Команда організаторів STAIR врахувала високу оцінку цієї програми та перші успіхи, які вже були опубліковані.

Насправді багато лекцій та панельних дискусій в рамках конференції STAIR є актуальними для програми CERECAP, наприклад:
• Дослідження використання цитопротективних агентів перед реперфузією.
• Лікування реперфузійних ушкоджень.
• Визначення факторів, які призводять до поганих результатів попри успішну реперфузію.
• Покращення результатів реканалізаційного лікування.

Різноманітні дослідження в рамках програми CERECAP присвячені цим проблемам, а публікації показали, що на сьогодні Церебролізин®:
Безпечний при використанні на етапі екстреної невідкладної допомоги (CERECAP – Таїланд).
Зменшує ризик виникнення всіх форм геморагічної трансформації (CERECAP – Хорватія).
Покращує цілісність ГЕБ (CERECAP – США; доклінічне дослідження).

Участь у STAIR – можливості для EVER Pharma

На конференції STAIR делегати також взяли участь в інтерактивних семінарах, спрямованих на розробку рекомендацій на основі консенсусу, які будуть опубліковані в журналі «Stroke» у 3-му кварталі 2023 року.

На семінарі під назвою «Найбільш перспективні підходи до покращення результатів інсульту» Ever Pharma надала інформацію про поточні дослідницькі проєкти та підкреслила, що нова термінологія, запропонована Prof. Lyden — церебропротекція або мозкова цитопротекція — насправді більш точно вказує на те, що ефективні засоби повинні впливати на процеси у нейроваскулярній одиниці. Цього можна досягти лише мультимодальними засобами, такими як Церебролізин®. Це також узгоджується з іншою консенсусною заявою STAIR XI:

«Ми рекомендуємо віддати перевагу цитопротекторним підходам, які здійснюють плейотропний вплив на численні мішені ішемічного каскаду».

Резюме

Завдяки CERECAP компанія EVER Pharma розробила дослідницьку програму, яка привертає увагу світових лідерів думок у галузі інсульту. Компанія EVER Pharma з радістю прийняла запрошення на найпрестижніший форум, що розвиває стандарти лікування інсульту. Фармакологічно Церебролізин® майже ідеально відповідає критеріям STAIR, тому EVER Pharma відчуває мотивацію продовжувати цей шлях клінічного розвитку та стимулювати глобальні дослідження щодо використання Церебролізину при гострому ішемічному інсульті.