07.07.2023

Проєкт ACURE продовжується!

Раді повідомити, що за підтримки компанії «ЕВЕР Нейро Фарма ГмбХ» продовжується реалізація австрійсько-української програми ACURE.

ACURE (Austrian Cooperation Ukraine Rehabilitation) є програмою співпраці між австрійськими реабілітаційними центрами (Universitätsklinikum Tulln і REHA Zentrum Münster) і Всеукраїнським товариством нейрореабілітації, Асоціацією неврологів, психіатрів і наркологів України, Українським товариством фізичної та реабілітаційної медицини,  Національним університетом охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика. 

Її метою є створення інтенсивних навчальних тренінгів з основних принципів організації та проведення післяінсультної реабілітації для мультидисциплінарних реабілітаційних команд, які здійснюють нейрореабілітацію на місцевому рівні.

Протягом останніх місяців чергові тренінги відбулися у Києві, Дніпрі, Харкові, Чернівцях і Хмельницькому. В них взяли участь близько 200 неврологів, лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів і терапевтів мови та мовлення.

Під час тренінгів була представлена інформація щодо нормального стереотипу та тестування ходьби, страхування пацієнтів під час цього процесу. Також учасникам тренінгів був наданий огляд сучасних рекомендацій з реабілітації після інсульту.

Однією з особливостей освітньої програми ACURE є те, що на тренінгах учасники не лише отримують сучасну інформацію щодо реабілітації пацієнтів, але й опановують нові навички під час практичних сесій. 

Тематика тренінгів надзвичайно актуальна і викликає великий інтерес серед медичної спільности різних регіонів України, тому компанія «ЕВЕР Нейро Фарма ГмбХ» продовжуватиме реалізацію цього проєкту і буде доповнювати його новою інформацією. Так, вже з вересня цього року планується поява нової частини, присвяченої діагностиці та лікуванню дисфагії.