19.09.2023

Програма ACURE: тренінг в місті Рівне

15 вересня 2023 року в місті Рівне на базі КНП “Центральна міська лікарня” відбувся черговий мультидисциплінарний тренінг з нейрореабілітації у рамках австрійсько-української програми ACURE.

Нагадуємо, що ACURE (Austrian Cooperation Ukraine Rehabilitation) є програмою співпраці між австрійськими реабілітаційними центрами (Universitätsklinikum Tulln і REHA Zentrum Münster) і Всеукраїнським товариством нейрореабілітації, Асоціацією неврологів, психіатрів і наркологів України, Українським товариством фізичної та реабілітаційної медицини, Національним університетом охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика. 

Її метою є створення інтенсивних навчальних тренінгів з основних принципів організації та проведення реабілітації після інсульту та ЧМТ для мультидисциплінарних команд, які здійснюють нейрореабілітацію на місцевому рівні.

Під час першої частини тренінгу була представлена інформація щодо сучасних іноземних рекомендацій з реабілітації після інсульту, нормального стереотипу та тестування ходьби, а також такого питання як навантаження і втома в фізичній та реабілітаційній медицині.

Після цього була проведена практична частина, під час якої учасники тренінгу змогли за допомогою професійних тренерів покращити навички з тестування та аналізу ходьби.

Третя частина була присвячена питанню дисфагії. Доповідачка, Анна Томчук, нещодавно повернулася з м. Ліон (Франція), де вона в межах Європейського конгресу з нейрореабілітації взяла участь у тренінгу “Дисфагія. Діагностика та лікування”. Під час свого виступу вона поділилася з аудиторією отриманими знаннями та навичками. Частина, присвячена дисфагії, викликала великий інтерес в учасників, тому в наступних тренінгах ACURE планується продовження висвітлення цієї теми.

Компанія «ЕВЕР Нейро Фарма ГмбХ» продовжуватиме подальшу реалізацію програми ACURE, щоб і надалі покращувати нейрореабілітацію в Україні.