23.06.2023

Майстер-клас з потрійної терапії

1 та 5 червня 2023 р. в Австрії в онлайн-форматі відбувся воркшоп, присвячений потрійній терапії зі застосування неінвазивної стимуляції головного мозку (NIBS) за участю Prim. Dr. Winkler та досвідченої фізіотерапевтки Ms. Schandl.

Учасники цього заходу вивчали основи інноваційного терапевтичного підходу – потрійної терапії – для того, щоб мати можливість застосовувати його в повсякденній клінічній практиці.

Неінвазивна стимуляція мозку становить великий інтерес для клініцистів через її важливу роль у підтримці фізіології та пластичності мозку, а також у лікуванні та прогнозуванні захворювань мозку. Цей метод використовується з дедалі більшим успіхом при різних показаннях і відкриває нові варіанти лікування, які роблять значний внесок у покращення чи відновлення неврологічних функцій під час реабілітації.

За допомогою так званої потрійної терапії пацієнти з інсультом мають можливість отримати спеціальний метод лікування, паралельний класичній реабілітації, який поєднує в собі три варіанти терапії, що використовуються за суворим і науково підтвердженим стандартизованим протоколом. 

Комбінація фізичної терапії (наприклад, фізіотерапія, ерготерапія тощо) разом із модуляцією нейронних мереж і додатковим призначенням Церебролізину демонструє покращену відповідь на лікувальні заходи.

Цей новий лікувальний підхід спрямований на зміцнення природних механізмів відновлення мозку, зокрема, на сприяння здатності мозку до навчання, особливо у пацієнтів, для яких звичайні терапевтичні заходи не досягли очікуваних і бажаних цілей. Цей мультимодальний підхід до лікування дає змогу мозку відновити втрачені функції.

Учасники заходу уважно вислухали експерта з клінічної реабілітації Prim. Dr. Winkler і дізналися про перспективні результати експериментальних досліджень, які вже можна інтерпретувати на основі наявних даних. Ці позитивні сигнали збільшують надію, що інноваційна потрійна терапія буде ефективною.

Джерело