01.06.2023

IX щорічна конференція Європейської організації інсульту (ESOC)

24-26 травня 2023 року у м. Мюнхен (Німеччина) відбулася IX щорічна конференція Європейської організації інсульту (ESOC).

ESOC є провідним європейським форумом і присвячений питанням клінічної допомоги пацієнтам із цереброваскулярними захворюваннями. ESOC 2023 мав насичену наукову програму, яка включала інформацію про великі клінічні дослідження, найсучасніші навчальні семінари та дебати щодо поточних суперечливих питань.

EVER Pharma була організатором симпозіуму “Лікування на основі доказів для всіх пацієнтів з інсультом”.

Під час цього симпозіуму Steven Zeiler (США) ознайомив учасників конференції з рекомендаціями щодо відновлення моторики після інсульту.

Другий спікер, Jacek Staszewski (Польща) у своїй доповіді надав інформацію про ефективну церебропротекцію при використанні реперфузійної терапії під час інсульту. Він представив обнадійливі попередні результати власного дослідження застосування Церебролізину спільно з тромбоекстракцією. Окрім того, доповідач зупинився на результатах дослідження Poljakovic et al., проведеного в Хорватії. Згідно з цим дослідженням Церебролізин® як додаткова терапія був ефективним і безпечним для пацієнтів із гострим інсультом і призводив до суттєвого зниження ризику геморагічних ускладнень після реканалізаційної терапії.